tiistai 29. heinäkuuta 2014

Farmi-ohjelman miljööseen tutustumassa

Viime keväänä televisiossa pyöri Farmi-ohjelma. Siinä kilpailijat kilpailivat siitä, kuka pystyy olemaan alkeellisissa olosuhteissa  pisimpään, yhteensä kahdeksan viikkoa. Kuvauspaikkana toimi Kuoppalan kotiseututalo Kokemäen Kauvatsalla (http://www.kokemaki.fi/kuntainfo/historia/kauvatsa-eramaajuuret/ ). Kuoppalassa on kuvattu myös 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa tv:ssä esitettyä Hovimäki-sarjaa. Samoin tila (tai sen esineistöä) on ilmeisesti esitelty Antiikkia antiikkia-ohjelmassa.

Farmin tv:ssä esittämisen jälkeen , (sarja oli siis kuvattu jo kesällä 2013) kotiseututilan omistaja oli saanut lukuisia pyyntöjä avata paikka yleisölle ja niinpä Kuoppala on nyt sitten auki tämän viikon. Oppaana paikassa toimii omistajapariskunnan lisäksi Farmi-kilpailun voittaja Sanni.

Paikkaan kuuluu 1500-luvulta peräisin oleva päärakennus ja 1600-luvulta oleva vainajien aitta, muut useat erilaiset aitat ja isommat rakennukset on tuotu paikalle jälkikäteen. Paikkaan on myös rakennettu viime vuosina muunmuassa laavu ja savusauna.

Ja kyllä oli nähtävää, varsinkin tällaiselle immeiselle, joka rakastaa yli kaiken noita vanhoja esineitä! Ison plussan ansaitsee myös opas Sanni, joka kertoi  kuvauksista tilalla ja sai itsellekin hyvän tuulen iloisella ja rempseällä olemuksellaan :)!

Nyt siis luvassa kuvapläjäys kyseisestä paikasta, koittakaa kestää :)! Ja jos vaan suinkin on mahdollista lähteä paikkaan tutustumaan niin suosittelen, tuskinpa ihan noin laajaa menneen ajan esineistöä on monessakaan paikassa nähtävillä. Paikka siis auki 26.7-3.8.2014, liput 5 euroa. Netistä löytyy tietoa hakemalla Kuoppalan kotiseututalon-nimellä. ja ihan itsekseni tätä tässä mainostelen, en kenenkään pyynnöstä :).


Jokohan riittelee :)...

Loma jatkuu vielä ensi viikon, kovasti on tullut kuljettua siellä sun täällä, lähellä ja kaukana, nyt on aika rauhoittua kotiin. tai no, rauhoittua ja rauhoittua, rauhoitu nyt täällä reilusti yli +30 asteen prtissä :O! Mies pystyttää juuri parhaillaan telttaa pihalle ja ensi yö nukutaan siellä, jos olisi pikkasen viileämpi hengitellä siellä kuin täällä pätsissä. Sitä toki tiedä, vaikka itse kontio kurkkaisi yösydännä sisään :)...
Kesän jatkoja kaikille!

Anu

5 kommenttia:

 1. Ompa hieno paikka... nyt pitää kyllä tutustua paikkaan paremmin :)
  Mukavaa telttayötä!

  VastaaPoista
 2. Varmasti mahtava paikka, ainakin kuvat on mainiot.. Mukavaa aikaa sinne..

  VastaaPoista
 3. Tuollaiset paikat on ihania!
  Hyvää loppulomaa sinne!

  VastaaPoista
 4. Nyt kyllä harmittaa, että luin kirjoituksesi vasta nyt, sillä tänään olin Kokemäellä koiranäyttelyssä ja aikaa olisi ollut poiketa myös tuolla ..... jos vaan olisin tietänyt!

  VastaaPoista
 5. vanha on kaunista, ja nykyisin kallista, jos aikoo sisustaa vanhoilla esineillä tai hirsillä, puhumattakaan heinäseipäistä, joita eisaa enää mistään.

  VastaaPoista