perjantai 31. toukokuuta 2013

Ajatuksia elämästä

Tänään päättyi vanhimman poikani ensimmäinen lukuvuosi ammatillisessa oppilaitoksessa. Kaksi vuotta olisi vielä jäljellä.
Nuoremmalla päättyi alakoulu ja syksyllä alkaa seitsemäsluokka uudessa koulussa. Huomenna on vielä kevätjuhla, viimeinen sellainen meillä vanhemmilla, yläkoulussa ei enää kevätjuhlia järjestetä niin, että vanhemmat voivat osallistua. Saan siis varautua isolla nenäliinapaketilla huomiseen juhlaan, opettajat laulavat yläkouluun siirtyville oppilaille lähtölaulun, jossa sanat ovat niin kauniit.  Lapseni myös lukee runon juhlassa, pitänee siis ehkä varautua kahdella paperinenäliinapakkauksella :)...Olen viime aikona pohtinut paljonkin lasteni tulevaisuutta ja elämää, syystä jos toisestakin.
Jokainen äitihän toivoo lapsilleen parasta mahdollista elämää. Itse en niinkään arvosta  korkeaa koulutusta, vähempikin riittää, kunhan työtä tekee ja on itse omaan alaansa ja valintaansa tyytyväinen. Ennemmin toivon lapsilleni avaraa katsetta ja ymmärrystä elämään, niillä pärjää jo pitkälle. Toki toivon myös helpompaa elämää mitä itselläni on ollut.
Väkisin myös näin äitinä miettii millaiseksi maailma muuttuu kiihtyvää vauhtia. Arvostusta saavat ne, joilla on valtaa ja valuuttaa. Arvot ovat kovia, valitettavasti. Toisaalta, jos lapsi ja nuori on saanut kotoa terveen itsetunnon, hän pärjää sen avulla monenlaisten eteentulevien haasteiden yli.

Tuollaisia mietteitä tänään...

Kivaa, kun on viikonloppu ja alkaa kesäkuu, ajatelkaa, muutama viikko ja on juhannus :)! Niin ja samalla, juhannuksesta siis, alkaa kesäloman ensimmäinen osio, sitä siis odotellessa!
Nyt muihin puuhiin, mukavaa viikonloppua kaikille, olette sitten valmistuvia tai valmistujaisia juhlivia, kaikille yhtä aurinkoisia päiviä :) !!
Anu

3 kommenttia:

  1. Meilläkin huomenna lasten juhlat ja iltapäivällä kummitytön yo-juhlat!
    Totta ovat kyllä mietteesi, mutta niin kuin sanoit, lapset pärjäävät kyllä.

    VastaaPoista
  2. Onnea lapsillesi uusiin koitoksiin!

    VastaaPoista