sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Muutama astia vanhaa Arabiaa

Eikös joka blogissa (joka käsittelee sisustusta) kuulu olla tämä "vanhaa arabiaa-postaus" :)? Tai ainakin useissa on ollut, joten tuumasta toimeen, tosin en nyt joka kippoa ja kuppia ala esittelemään :D. Siivoilin päivänä eräänä olohuoneessa olevaa lasivitriiniä ja kuvasin samalla joitakin (mielestäni kauneimpia) vanhoja astioita, joita siellä säilytän. En ole ollenkaan mikään vanhojen astioiden keräilijä, nämäkin mitä tässä ovat, olen joko saanut jostain tai löytänyt täältä talolta, ovat siis edellisen asukkaan peruja.


Perhoskannu on mielestäni yksi kauneimmista kannuista Arabian kannuista, joskaan ei tuo kukkakannu juurikaan huonommaksi jää. Voittaa nykyiset Teemakannut yms. mennen tullen! Ajatella, että ennen maitoa juotiin noin kauniista kannuista. Lypsäen maito tonkkaan ja siitä kannuun, kyllä on pikkasen eri meininki tänä päivänä!


Sinikukallisia Fenno-kuppeja ja asetteja (meilläpäin puhutaan tasseista) minulla on neljä kappaletta. Joskus kauniina kesäpäivänä niistä on ihana juoda hyvät kaffeet ulkona, se on kuin palaisi vuosikymmenissä taaksepäin. Fenno-sarja onkin 50-luvulta, joten ihmekös tuo,että tulee entisajat mieleen :).
Viereisessä kuvassa on löytö täältä kodistamme, kyseessä on aluslautanen ja siihen kansi. Lautasessa on keskellä korkeat reunat, joiden päälle kansi lasketaan. En ole ihan varma onko kyseinen astia Arabialta mutta ainakin pohjassa on pieni a, joten luulen olevan. Astia on luultavasti tarkoitettu sokerikoksi.

Tänään vietetty Äitienpäivää käymällä syömässä ja kakkukahvilla vanhempieni luona. Muuten ollaan oltu kuin ellun kanat :). Ulkona sataa vettä, hyvä niin, se tietää kevään edistymistä ja lisää vihreyttä ja vehreyttä!
Kohta pitää vetäistä lenkkarit jalkaan ja lähteä haistelemaan sateen aikaan samaa tuoksua metsiin, voittaa muuten hienoimmatkin hajuvedet mennen tullen!


Nurmikko on jo kasvanut melkoisesti, ensi viikonloppuna viimeistään saa päräyttää ruohonleikkurin käyntiin ja siitä se riemu sitten alkaakin syyskuulle asti. Onneksi sen voi ottaa kuntoilun kannalta.
Marjapensaissa on jo isot lehtien alut ja kukkiakin jo. Raparperista ei ihan vielä saada piirakkaa, kauan ei tosin mene enää siihenkään.

Hyvää Äitienpäivää kaikille äideille, ensi kertaan!

Anu

1 kommentti: