keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Retroa ystävältä

Puolivälissä viikkoa mennään ja ulkona on n i i n  k e v ä t :)!Kevät on mielestäni paras vuodenaika, mutta yhtä ihanaa kuin se kevät, on tämä sen odotus, koska kaikki se ihana on vielä edessäpäin!

Sain ystävältäni lahjaksi retrokattilan. Aikas kiva, eikö olekin? Kysymys kuuluu nyt, te kaikki jotka täällä piskuisessa blogissani käytte kurkkimassa, mikä/kuka on kattilan valmistaja? En ole löytänyt samanlaisen näköistä kattilaa netistä vaikka useammallakin "kattilasivustolla" olen käynyt...Luulisin, että on Fineliä mutta varmahan en ole? Kertokaa siis pliis, jos jollain tietoa kyseisestä kattilasta!! Ja ISO KIITOS ystävälle jolta sen sain!


Kirjastosta löysin ihanan sisustuskirjan. Nyt ei oikeastaan tarvita muuta kuin aikaa ja tarvikkeita, että pääsee valmistamaan joitain kirjassa olleita juttuja :). Harvat sisustuskirjat ovat "minun juttuni" muttä tässä oli jotain mistä pidän.Ulkoilulla koiran kanssa oli pakko napsia muutama kuva. Vaikka nyt on sellainen vuodenaika, että ulkona ei juurikaan ole mitään kaunista luonnon puolesta, niin aina sieltä jotain kuvattavaa bongaa tuon kuraisuuden (täällä  on joka puolella!) ja harmaudenkin keskeltä. Aurinkohan on tosiaan tänään paistellut, se jo tekee ihmeitä tuolle muuten niin värittömälle luonnolle.
Ja pihallemme on ilmaantunut, mitäpä muuta kuin puita! On siinä ukkelilla (ja miksei akkelillakin) savottaa tehtävänä jotta saadaan kaikki joskus sisällekin. Puista tulee hyvä tuoksu ja mikäpä muu siitä tuoksusta tulee mieleen kuin kevät :)...


Anu

4 kommenttia:

 1. Pirtsakka kattila :)
  Fineleissähän pitäisi olla leima pohjassa, mutta voihan olla kulunut pois. Itseltä löytyi kaksi kulhoa kaapista, luulin että ovat "made in china" kunnes kuulin, että ovat Fineliä, leimat oli kuluneet pois. Ootko katsonut astiataivas.fi tai laatutavara.com. Voisiko niihin laittaa kyselyä?

  VastaaPoista
 2. Tyylivaras yötyössä jälleen loman jälkeen. Johan on pirtee kattila, mummolla mökillä melkein samanlainen jota himoitsin. En sitä saanut kuitenkaan, kun sanoi siihen kesällä kukkia laittavansa. Ruokaa siinä ei enää ehkä kannata laittaa. Näyttääpä hyvälle tuo kirja minkä olit lainannut...saattaisi kiinnostaa minuakin.
  Muutama yö vielä ja sitten on taas "mitäs tänään tuunattaisiin" päivät, eli vapaat:)
  Tänään haettiin vanhemmalle tyttärelle vanha ompelukoneenjalka, jollaista hän on kauan toivonut itselleen. Pöytähän siitä pitäisi rakennella, kunhan selviää mikä olisi materiaali. Tuunausta odottaa myös äitini tänään mökiltä tuoma, miltä lie vuosiluvulta vanha puinen silityslauta. Ajatuksissa siintää virittää siitä pöytä eteiseen, lipaston paikalle, joka muutti makkariin, hävitetyn kirjahyllyn paikalle. Keksinnässä on toteutus, koska siinä ei ole jalkaa kuin toisessa päässä...kai se on joku puupalikka pultattava seinään??? Mene ja tiedä...kuvia lataan kun keksintö/toteutus on valmis.
  Jaa, että puusavottaa...sitähän sitä pitäisi itsekunkin tehdä, puuttuu vaan puut. Eino-myrskyn jäljiltä tuulenkaatoja paukkupakkasessa kyllä tehtiin, mutta lisää pitäisi puuta jostain tilata. Puunteko on hyvää vastapainoa työlle, vaikka raskasta onkin, pidän siitä:)

  VastaaPoista
 3. Täältäpä löytyi mukava blogi...tykkäsin ja lukijaksesi kirjauduin..:) terv. Irmastiina blogista Ruusukumpu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Tervetuloa sinulle tänne seuraamaan milloin mtäkin juttujani :)!

   Poista