torstai 27. kesäkuuta 2013

Leivontaosio

Jokaiseen blogiinhan kuuluu se pakollinen leivonta-ja ruoanvalmistusjuttu :). Tässä tulee mun leipomispläjäys niin on sekin sitten tehty.

Ilma on siis tietenkin mitä sopivin leipomiseen :), ulkona paukkuu +30 astetta rikki hetkenä minä hyvänsä ja sisällä varmaan +50 ja minä se paukautan uunin päälle!! No, hulluja on monenlaisia...

Eli raparperipiirasta väsäsin, löysin ohjeen jostain naisten lehdestä ja kokeilin ja OLI HYVÄÄ!!
Tavallaan ihan peruspiiras mutta päälle keitettiin kiisseli ja vei kyllä kielen mennessään.

MUMMIN MIELETÖN RAPARPERIPIIRAS

POHJA:                                                       KUORRUTUS:
3 munaa                                                        1 ½ sokeria                                                      
3 dl sokeria                                                   4-5 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa                                                    3 rkl perunajauhoja
½ dl kermaa                                                  2 ½ dl maitoa
1 dl voisulaa                                                  2 dl kermaa
4 ½ dl vehnäjauhoja                                       4 rkl voita                                    
2 tl leivinjauhetta
iso nippu raparperinvarsia

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää maito, kerma ja voisula. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos varovasti taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kuori ja paloittele raparperit ja levitä taikinan päälle.
200 astetta noin 25 minuuttia.
Tee kuorrutus. Yhdistä kuivat aineet kattilassa. Lisää kylmä maito ja kerma voimakkaasti sekoittaen. Lisää voi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu kiisseliksi. Kaada hieman jäähtyneen piirakan päälle.


Ei mulla muuta tällä kertaa, taidanpa hakea palan piirakkaa vielä ;)...
Anu

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Oon kans ylittäny itteni ja leiponu tänä kesänä jo kaksi raparperipiirakkaa. Olen myyty noille rahka/kermaviili piirakoille ja päälle sitä "muruseosta"... Ihanaa kun tarkenee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan noi muruseospiirakat on ihania, täytyykin tehdä sellaista vielä tässä kesällä :), ja tarkenee, ei vois paremmat lomakelit sen puolesta olla!

      Poista