maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ei ihan jussiksi...

...valmistu tuo meidän kesähuone! Tarkoitus oli niin...No, kaikki aikanaan, jospa sitten ensi juhannukseksi?

Kesähuone, tuleva sellainen, on siis leivintupa, jossa on asunut kokonainen perhe ennen kuin varsinainen asuinrakennus on valmistunut. Tuvassa oli meidän muuttaessa tänne sänkykin vielä olemassa, kukakohan siinä on nukkunut? Samoin oli ja on edelleen vanha tiskipöydän virkaa toimittanut kaapisto, jota varjelen huolella ja se saa jäädäkin huoneeseen. Sängyn olen roudannut yläkertaamme.

Mies on pikkuhiljaa alkanut purkamaan seiniä, tai pinkopahveja pois seiniltä ja alta on paljastunut hirsiseinää.


Tarkoitus oli ensin levyttää kaikki seinät mutta suunnitelmiin tuli muutos ja peräseinä jää kyllä hirsiseinäksi. Saan minäkin sen kauan haaveilemani hirsiseinän :), kotiin kun en ole sitä saanut.Lattiana on lautalattia, se on tarkoitus maalata, samoin paneelikatto. Nyt kun oikein taas ajattelen asiaa, en malttaisi odottaa huoneen valmistumista! Miten ihanaa on sen valmistuessa sisustaa sitä vanhan ajan henkeen :)...
Huoneeseen on myös kivajo majoittaa vieraita yön yli ja luulenpa, että perheemme nuoriso ottaa sen hyvinkin  omakseen...Jos eivät ole  aikuisiässä silloin, kun huone vihdoin on valmis :D!


No, kuten kuvista näkyy, ennen sisustamista ja yövieraiden majoitusta on jonkin verran puuhaa.
Huoneessa voi hyvinkin olla myös talvella, siitä pitää huolen iso leivinuuni, joka on jo testattu ja hyväksi todettu. Ja kun nyt kerran aloin haaveilemaan niin näen jo mielessäni joulun ja sen viettoa tuvassa, oih!


Mutta mutta. Vietetään nyt ensin juhannukset ja muut ja nautitaan kesästä, huonetta ehtii ja pystyy tekemään kyllä syksyn sateillakin. Oikeastaan mukavakin viritellä tuli uuniin ja samalla uusia pintoja sateen ropistessa kattoon...

Juhannukseksi luvattu (ainakin tämän päivän säätiedotuksen mukaan) upeata keliä, en millään malttaisi odotaa juhannusta, koska siitä ALKAA MUN LOMA osa yksi :))!! Kolme pitkää piinaavaa työpäivää vielä ennen sitä, onneksi ne ovat työntäyteisiä päiviä niin aika menee äkkiä!
Loman odotusta siis ilmassa,
Anu ;)

2 kommenttia:

 1. Tuo suunnitteluvaihehan on yksi niitä parhaita. Ja kun ei hötkyile, niin joku uusi ja ihana idea voi putkahtaa mieleen!
  Hyvää Jussin odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, suunnittelu on kivaa :).Juhannusta sinne Teille!

   Poista