Google+ Followers

torstai 30. toukokuuta 2013

Saunomista syreenien tuoksussa

Pihallamme tuoksuu aivan mahtavalta! Syreenit kukkii koko komeudessaan. Makuuhuoneemme ikkuna on ollut päivän auki ja tuoksu on tullut myös sisälle, että voi tuoksua hyvältä!


Toki avoinaisesta ikkunasta on tullut sisään myös siitepölyä, sitä näytää menevän ihan pilvinä peltojen päällä tuulen mukana. Onneksi ei ole siitepölyallergiaa, muuten voisi olla tukalat paikat.

Mies aloitti saunan lämmityksen heti kotiuduttuaan. On se ihme, vaikka sitä hikoilee lähes koko päivän ja ulkona on liki helle, niin suomalainen tahtoo saunaan :)! Se on kuitenkin se ainoa oikea tapa (mielestäni) saada itsensä puhtoiseksi.

Nyt siis saunaamme...


Olenkin jo kertonut että saunamme on kaksikerroksinen. Se on tosiaan entinen viljankuivatustila, tai miksikä sitä nyt sitten sanotaakinkin. Saunassa on ns. eteistila josta menevät portaat ylös. Yläkertaan olisi kiva tehdä vaikkapa nukkumistiloja kesävieraille, ehkä jossain tulevaisuudessa sekin haave toteutuu...
Eteitilasta pääsee myös saunakamariin, kamariksi tila on kyllä pieni mutta en nyt muutakaan nimeä sille osaa antaa :).Emme tiedä saunarakennuksen ikää mutta melko vanha hirsirakennus se kuitenkin on. Sauna oli ollut käyttämättä kauan, ja jouduimme tekemään melkoisen työn saadaksemme sen saunottavaan kuntoon.Saunaa oli käytetty lähinnä puuvarastona ja kannoimme useita kuormallisia puita sieltä pois. Saunan remontointi ja siivous oli oikeastaan ensimmäisenä listalla, kunnostuksen suhteen siis, istuimme löylyissä jo silloin kun itse asuinrakennus oli vielä taydessä remontin kaaoksessa :)! Pihasauna oli ehdoton edellytys uutta kotia etsiessämme tuolloin kolme vuotta sitten ja ihastuimme molemmat tähän hauskaan kaksikerroksiseen saunaan heti.
Mies teki saunaan uuden lattian ja lauteet ja minä revin muovimaton saunakamarista pois ja alta paljastui ihana puinen punaiseksi maalattu lattia. Löysin leivintuvasta vanhan pesukomuutin ja puunauksen jälkeen siitä tuli oiva pöytä saunakammariin :). Muuta sinne ei oikeastaan mahdukaan, yksi penkki ja se on siinä.


Kiukaamme on Aitokiuas ja sen lämmitys on pitkällinen prosessi. Löylyistä saa sitten toki nauttia usean tunnin ajan. Mieheni on kova saunomaan ja istui joskus ystävänsä kanssa saunassa kolme tuntia putkeen, välillä siis ulkosalla vilvoitellen ja edelleen kiukaasta tuli löylyä täydellä höökillä :).


Nyt vielä hetkeksi ulos lämpimään kesäiltaan ja sitten saunaan :)...

Lämpöisiä kesäkelejä itse kullekin,
Anu

4 kommenttia:

 1. Kivan persoonallisen näköistä ja toden totta, erikoista on kaksimerroksinen sauna :-)
  Ihania kuvia ja tunnelmaa oli myös edellisessä postauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näissä sisustusblogeissa onkin niin viehättävää kun jokaisella on se oma persoonallinen tyyli, niin sisustuksessa kuin kirjoituksissakin :)!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Iso Kiitos, tykkään kyllä siitä itsekin :).

   Poista