Google+ Followers

tiistai 14. toukokuuta 2013

Kevään vuoksi maalla kannattaa asua!

Kevät. Se on minun mielestäni vuodenajoista paras! Olen aina pitänyt keväästä mutta muutettuamme tänne landelle, se sai kyllä aivan uuden merkityksen. Täällä luonnon kehityksen kevättä ja kesää kohden mennessä huomaa niin paljon paremmin kuin esimerkiksi entisessä asuinpaikassamme taajamassa, jossa olimme omakotitalojen ympäröimänä.
Muutenkin luonto eri eläimineen näyttelee täällä suurta osaa.
Hirviä olemme nähneet joka kevät melkein pihassamme, erilaisia lintuja on tullut bongattua ja peuroja on viikoittain ruokailemassa lähipellolla. Unohtamatta vesirottia (en edes tiennyt sellaisesta ennen!), supikoiria ja niitä paljon kammoksuttuja susia. Itse en vihaa susia, täällä päin vaan tuntuu olevan kova viha niitä kohtaan. Luulen,että se on vähän koko maassa sama ilmiö.


Näin keväisin lähimaatalojen isännät tulevat traktoreillaan pelloille ja hevosia aletaan juoksuttaa pitkin peltoteitä. Niin tavallista mutta silti niin ihanaa!
Moni ystävistämme kummasteli ensin meidän tänne muuttoa mutta nyt kun he ovat käyneet meillä kesäiltoina istumassa iltaa tai muuten vaan poikenneet niin suurin osa ymmärtää jo täysin muuttomme. Luulenpa, että olen saanut joillekin jopa "maallemuuttokuumeen" :)...
Rakastan kävelyä kiirettöminä hetkinä peltojen keskellä. Saan siitä mielettömästi voimaa ja sen avulla olen jaksanut myös yli vaikeiden päivien.

Toki täällä on talvella omat ongelmansa, mutta juuri siksi kirjoitinkin otsikoksi tuon, koska näin keväällä unohtaa totaalisesti sen pimeyden, auraamattomat tiet ja lumen kolaamisen jota pihassamme piisaa.

Nyt täällä sataa mutta se tietää lisää vihreyttä ja ainakin nyt on luvattu viikonlopuksi upeaa ilmaa, sitä siis odottaen!!

Anu
2 kommenttia:

  1. Minulla se kaipaus maalle koko ajan.. n 5 vuotta asunut kaupungissa ja en tykkää. Ei täällä näe kevättä ei luonto ole niin lähellä.. jospa vielä onnistuisin unelmassani. Ymmärrän tuon voiman saamisen sun muun.. myäs talven tuskat ..Aikaisemmin kun asuin maalla olin paljon harmoonisempi.. siis kade teille juuri nyt

    VastaaPoista
  2. kaupungissa on toki hyvät puolensa ja juuri tuolla talven pimeillä tulee välillä oikein puuskia kun ajattelee, että nyt riittää tämä loputon pimeys (pimeys on totaalista kun katuvaloja ei ole mailla halmeilla!)ja kun tiet ovat tukossa lumen vuoksi. Mutta nuo ajatukset ovat hetkittäsiä, en vaihtaisi tätä kuin pakon edessä...Ihanaa kun kommentoit, kiitos siitä :)!!

    VastaaPoista