Google+ Followers

torstai 9. toukokuuta 2013

Löytöjä ja saunomista

Tänään on vietetty vapaa päivää ensin sateessa mutta iltapäivästä alkaen ilma muuttui aivan ihanaksi! Niinpä lähdimme penkomisreissulle vanhempieni mökille(tai siis minä pengoin, mies lähti kuskiksi).
Aiemmin löysin mökiltä jo kirnun ja tänään sitten löysin monta pientä IHANAA lasipulloa etiketteineen ja kakkuvuoan. Pihaan saimme toisen ison puisen tiinun (toinen meillä jo on) ja vanhan oven, jonka laitoin ulkorakennuksen seinää vasten. Niin ja löysin myös vanhan matkulaukun joka oli jo siinä rajoilla kuntonsa puolesta, että otanko mutta en raaskinut jättää sitä sinne joten nyt se on eteisessä toisen laukun seurana :).Eniten olin ihastuksissani noista vanhoista pulloista! Kakkuvuoka pääsi myös paraatipaikalle leivinuunin päälle :). Pulloissa oli tosian osassa etiketit paikallaan. Kamfertia lihassärkyyn, jotain, minkä nimestä en saanut selvää, hengitykseen. Kahdessa pullossa lukee "Pikiöljy", mihinköhän sitä on käytetty?

Ihanaa kun on lyhyt viikko, huomenna on JO perjantai ja taas kaksi vapaata! Kumpa olisi mukavia ilmoja niin saisi touhuta pihalla. Olen ajatellut istuttaa orvokeita noihin mainitsemiini tiinuihin. Vanhan oven eteen on myös tarkoitus roudata jonkin sortin vanha astia (sinkkiämpäri, vanha kattila?) ja istuttaa siihen myös jotain.

Penkomisen jäljiltä olikin sitten niin likainen olo että oli mukava päästä saunaan. Meillä on ulkosaunassa AITO-kiuas ja mies oli jo lämmittänyt kiuasta ennen mökille lähtöä. Löylyt ovat mainitsemisen arvoiset mutta toki lämmitys on urakka sinällään. Se kestää noin 3 tuntia.
Saunamme on tehty entiseen viljankuivatustilaan, joten siinä on kaksi kerrosta :). Alakerrassa sauna ja yläkerrassa on entisaikoina kuivattu viljaa ja pyykkiäkin naruista päätellen.


Loppuun vielä kuva tienpientareelta jonka otin koiran kanssa lenkkeillessäni. Että voi niinkin yksinkertainen kukka kuin Valkovuokko olla kaunis!


Mukavaa loppuviikoa ja aurinkoista viikonloppua odotellen, Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti