lauantai 28. kesäkuuta 2014

Hampparii, kirpparii ja muuta siinä välissä

Tänään on paistanut aurinko!! Ei ole sitten hetkiin näkynyt ja jos onkin, niin eipä ole paljoa lämmittänyt. Tänään mittari kipusi sentään jossain vaiheessa liki +20 :). Sen kunniaksi syötiin ulkosalla itse tehdyt hampparit, tai no, sämpylää en kyllä tällä kertaa valmistanut itse, mutta hyvältä maistui kuin pihvin paistoi kaasugrillissä ja lämmitti myös sämpylät siinä. Miten ruoka maistuukin ulkona aina paremmalta :)!


Kävin kääntymässä pikaisesti lähikirppiksellä ja mukaan tarttui, kun halvalla sai,kirkas Riihimäen Koti-lasipurkki. Minulla on jo ennestään sellainen vihreä (oli kaksikin mutta toinen putosi lattialle :( ), en ole niille vielä oikein käyttöä keksinyt mutta ovat ulkonäöllisesti kauniita, joten eipä niillä sen ihmeempää käyttöä tarvitse ollakaan :).


Koiran kanssa ulkoilessa keräsin taas luonnonkukkakimpun, että ne ovat kauniita, minusta horsmakin on kaunis, olkoonkin vain rikkakasvi.


Ja vaikka pihamme ja lähitienoomme on luonnonkasveja pullollaan niin pakko oli silti vanha kunnon pelargoniakin ostaa eteisen öydälle, siitä tulee mieleen oma mummuni, jolla kasvoi useita pelargonioita ns. kylmäeteisessä ja ihailin niitä aina lapsena.


Niin ja ostin minä kolvinkin itselleni :)! Meillä on kasapäin vanhoja päreitä ja huomaisn kaupassa ihan sattumalta kolvin ja tuli mieleen päreet, joihin voi kirjoitella kolvilla yhtä jos toista. Ihan helppoa homma ei ole ja hidasta kuin mikä mutta harjoitus tekee mestarin :)!


Vielä olisi kymmenen työpäivää (välissä yksi viikonloppu) ja sitten alkaa LOMA :)! Oikeastaan tämä on sitä parasta vaihetta, kun kaikki ne lomapäivät ovat vasta edessä päin...

Viikonlopun jatkoja, toivottelee Anu

9 kommenttia:

 1. Oih, ite tehdyt hampparit on herkkuja!!!
  Aivan ihania kirppislöytöjä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä menee pitkä aika, ettei kirppikeltä lötdä mitään ja sitten taas tekee ihania löytöjä yhdellä kertaa :)...

   Poista
 2. Minä olen käyttänyt noita purkkeja keksipurkkeina, teepussien säilytykseen yms.
  "Rikkaruohokimppuja" keräillään täälläkin, parhaita ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepusseille ne sopivatkin kyllä hyvin ja voisivat olla myös esillä, kaappeihin en malta niitä piilottaa :).

   Poista
 3. Kesällä on niin kiva, kun saa kukkia poimia tienvarsilta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja sevärien paljous mikä tienvarsia koristaa, ihana kesä :)!

   Poista
 4. Tuo kolvipa onkin hyvä löytö!! Ja täällä samaa siunailen, ihanaa, että loma on vasta edessäpäin;)

  VastaaPoista
 5. Pealrgonioista tulee aina lapsuus mieleen...;)
  Niittykukat ovat aina ihania!
  Ja älä muuta sano....ei ole paljoa aurinko näyttäytynyt ja jos onkin eipä juuri lämmittänyt...;) MUT nyt uskotaan, että kyllä ne ilmat siitä paranee!;)

  VastaaPoista