tiistai 9. heinäkuuta 2013

Viimeisen lomaviikon mietelmiä...

Otsikkokin sen kertoo, viimeistä viedään tällä erää. Yksi lomaviikko on vielä odottamassa elokuun alussa, jätin sen tarkoituksella, on kiva ajatella, että kolmisen viikkoa töitä ja sitten taas pieni loman pätkä :).

Ollaan kuluneina päivinä vietetty 100-vuotisjuhlia, miehen veli ja hänen vaimonsa täyttivät 50-vuotta ja pitivät lämminhenkiset juhlat Luvian saaristossa. Tutustumisen arvoinen paikka tuo Luvia, ihanaa saaristoa ja kauniita huviloita.


Ollaan myös vähän mökkeilty, tällä kertaa vanhempieni mökillä ja aivan kaksin. Nuoriso oli kotona kavereineen ja mummun ja papan vahdinnassa. Outoa, että alamme olla siinä iässä, jolloin neljästä tuleekin kaksi...Koskakohan osaan alkaa nauttia siitä, nyt tunnen lähinnä, jos en nyt surua asian suhteen, niin jotain luopumisen tuskaa kuitenkin...Vaikka näinhän sen kuuluu mennä.
Ja sitten asiaa, jota olen miettinyt menneinä päivinä., nimittäin SOSIAALISUUTENI! Mihin se on kadonnut?! En siis tarkoita, että olisin tyystin erakoitunut :), mutta jotain on tapahtunut. Menneinä kesinä olen järjestänyt useita saunailtoja  ystävilleni ja muutenkin pitänyt ihmisiin eri tavalla yhteyttä mutta tänä kesänä en!

No. Enpä keksi tälle mitään muuta selitystä kuin  työni. Olen työskennellyt nykyisessä työssäni reilut kaksi vuotta ja olen jo aiemminkin todennut,että pidän työstäni kovasti. Tämä sosiaalisuuden väheneminen ei siis ole sitä luokkaa, että lähtisin sen vuoksi työtäni vaihtamaan.
Tapaan työssäni paljon perheitä ja yksittäisiä ihmisiä. Käsittelen päivittäin isoja ja pieniä murheita ja ongelmia. Ja siinä se sitten olikin, se "syy" sille, että en enää jaksa (ei ole mielestäni oikea sana) henkilökohtaisessa elämässäni olla sosiaalinen! Tai jos ei nyt noin radikaalisti voi sanoa, niin ainakaan en jaksa olla enää NIIN sosiaalinen kuin joskus ennen. Olen myös kuullut tämän asian  työtovereiltani ja muiltakin, jotka tekevät työtä ihmisten parissa. Sitä saa työssään sen "sosiaalisuuden mitan täyteen" ja kotona haluaakin sitten olla hissukseen omissa ympyröissä. Ja tuon hissukseen olemisen voi sitten kukin täyttää haluamallaan tavalla, minulla se täyttyy näistä sisutusjutuista ja muista hömpötyksistä :D...

Siitä puheen ollen, nyt täytyykin lähteä laittaamaan ovea eli uutta pöydän kantta kiinni jalkoihin, jos vaikka kantaisi pöydän jo tänään keittiöön...Siitä kuvamateriaalia tuonnempana!


Anu

4 kommenttia:

 1. Meillä taitaa olla viimeisiä kesiä, milloin lapset tulevat mukaan eli edessä samat fiilikset hetken kuluttua :-D
  Ja sama fiilis on tuon sosiaalisuuden suhteen, onkohan iällä jotain tekemistä asian kanssa?
  P.s. sinulla on sananvahvistus kommettiboxissa päällä, nytkin taitaa olla kolmas kerta kun yritän saada tämän julkaistuksi. Sen saa asetuksista pois :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloin miettimään kirjoitteluni jälkeen myös tuota ikäasiaa, kai silläkin on vaikutuksensa, ensi vuonna pamahtaa lasiin 40, IIK!!Olen vain luonteeltani aina ollut menijä ja "jokapaikassa heiluja", siksi tämä kai tuntuu nyt oudolta, tämä seesteisyys sillä saralla :).
   Ja tuo lapsiasia, olemme aina olleet perhekeskeinen perhe ja nyt kun tapahtuu irtiottoja, se kolahtaa kyllä, vaikka tavallaan nauttiikin "omasta" ajasta.
   Nyt pitäisi olla sanavahvistus poissa, kiitos kun kerroit :).

   Poista
 2. Heippa! Löysinpä kivan blogin.Kirjoitat mukavasti joten liityin heti lukijaksesi.Olen itse ollut myös menijä,mutta nykyisin rauhaa rakastava,vaikka olenkin sosiaalinen.Kyllä ikä tekee myös tehtävänsä,no ehkä ei kaikille.Työlläkin on merkityksensä.Aurinkoista lomaviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosti tervetuloa minun lukijoihini, pikkuhiljaa tuo lukijamäärä kasvaa :). Kivalta näyttää myös sinun blogisi, ilmoittaudun siis sinne!

   Poista