sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Sauna juhannuskuntoon!

Taukoa tulee pidettyä näköjään täällä, se on sellaista, kun on kesä ja niin paljon ohjelmaa, että väkisinkin nämä tietokonehommat menne jäihin, tuttua varmaan monelle :)...

Mutta jokatapauksessa. 
Eilen pestiin sauna juhannuskuntoon. Olemme siitä asti, kun tänne maalle muutettiin, vietetty jussia kotona. Meillä olisi mahdollisuus mennä viettämään sitä kahdellekin mökille, joko vanhempieni tai sitten mieheni suvun mökille saareen mutta mielestämme täällä maalla on niin kaunista juhannuksena ja totuuden nimissä, pääsemme myös paljon helpommalla, joten olemme siis kotona! Lapsemme ovat siinä iässä, että ajatus mökkijuhannuksesta vanhempien kanssa ei oikein kiinnosta niin pääsevät hekin sitten omiin rientoihinsa tästä kotoa. 

Sauna on siis pestävä jotta saadaan juhannuksena puhtaat ja hyvät löylyt :)! Mies kantoi lauteet ulkosalle ja pesi ne kidesoodalla (on muuten hyvä puhdistusaine ja kaikenlisäksi luonnomukainen).Minä sitten päästelin  painepesurilla vettä päälle.Koira nyt tietenkin on apuna kaikessa mitä teemme :)...Saman kidesoodapesun sai itse sauna ja saunakamarin lattia. Ja puhdasta tuli :) !


Eilen tietenkin jo saunoimme puhtaassa saunassa ja kyllä se vaan erilaiselta tuntuu kaiken sen vaivannäön jälkeen. Mies oli vielä vaihtanut kivet kiukaaseen niin löylytkin olivat erilaiset. 


Isäni toi minulle omalta mökiltään sähkötöiden uusimisesta jääneen johtokelan, maalasin sen ruskeaksi ja sain siitä hyvän saunaneduspöydän. Tuolit ovat talon peruja ja sattumalta samaa väriä kuin pöytäkin. Äidiltäni sain kehikon kukkasille ja mikäpä muu kukka kuin pelargonia (jota en kyllä osaa hoitaa) sopii saunan ikkunalle. 

Nyt ei muuta kun odotellaan juhannusta saapuvaksi ja tietenkin kaunista ilmaa sen mukana. Olemme yleensä pyytäneet ystäväpariskuntamme meille juhannusta viettämään, katetaan ruoka ulos, saunotaan pitkän kaavan mukaan ja nautitaan suomen kauniista luonnosta. 

Mukavaa juhannusviikkoa jokaiselle,
Anu

2 kommenttia:

  1. Kiva tämä sun blogis.
    Kylläpä teillä jaksetaan touhuta!

    Yks Sonnilasta

    VastaaPoista