Google+ Followers

keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Torpan siivous kesäkuntoon

Tänään olin vanhempieni kanssa siivoamassa heidän kesätorppaansa kesäkuntoon. Torppa on myös minun ja perheeni vapaassa käytössä, joten on reilua osallistua siivoukseen niin voi hyvillä mielin myös kayttää torppaa :).
Torppa on ns. kuivanmaanmökki, mutta emme osaa vettä kaivatakaan, niin kiva on paikka itsessään eikä järvi kuitenkaan ole kuin pienen matkan päässä, jos uimaan haluaa.
Tärkeintä torpalla on rauha (jahka siivoilut on saatu tehtyä) ja kiireettömyyden tuntu. Minusta on ihana kulkea kesällä pitkin mökkipolkuja ja järvenrantoja ja kuunnella luonnon ääniä. Luonto on järven läheisyytensä vuoksi runsasta ja rehevää, erilaista kuin mitä kotona vaikkakin "luonnon keskellä" asummekin.
Usein menemme koko porukka, käsittäen myös vanhempani ja veljeni, mökille koko päiväksi ja laitamme ruokaa ulkona ja saunomme pitkän kaavan mukaan. Torpassa, vaikka pieni onkin, yöpyy isompikin porukka, sänkyjä ja lavitsoita on joka lähtöön :)!

No joka tapauksessa tänään saivat pölyt ja hiirenpapanat kyytiä, kun kaikki katosta lattiaan kannettiin ulos!Koska ilma on nyt niin kaunis, saimme juoda kaffeet ulkona urakan päätteeksi, jotenkin hassua, että elämme vasta huhtikuuta ja ihan kuin olisi toukokuu jo hyvässä vauhdissa. Toivottavasti aikainen kevät enteilee kaunista kesää eikä päinvastoin...


Löysin saunan takaa yksinäisen kasvin, joka kukkii kauniina violetein kukin? Taas kysyn teiltä lukijoilta tietääkö joku, mikä kasvi on kyseessä? Kuvat nyt ovat kaikkea muuta kuin hyvät...


Mukava päivä takana ja mikä parasta,  lomaakin vielä jäljellä. Tarkoitus olisi, mikäli ilmat suosivat, mennä tulevana lauantaina viettämään kesäkauden avajaisia torpalle vanhempieni kanssa. Porukkahan on sikäli kutistunut, että teinarimme, sekä vanhempi että nuorempi eivät enää mökkireissuille lähde. Eivät nääs ymmärrä, mitä kivaa on "hikisellä mökillä korven keskellä" :D!

Anu

6 kommenttia:

 1. Niin ne nuoret alkavat jäämään joukosta pois (täälläkin)... omat menot ja sen verran mukavuuden haluisia taitavat olla, että eivät missään "korvessa" viihdy :)
  Veikkaisin noista kuvista, että tuo kasvi ois näsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru, näsiähän se on hyvinkin kun asiaa googletin ja näyttää olevan kovin myrkyllinenkin vielä.

   Poista
 2. Ihana torppa. Vesihän ei ole ollenkaan välttämätön, mekin viihdytään kovasti appiukon möksällä vaikka vesi ei lähellä olekaan. Blogissani löytyy sinulle haaste :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee käydä kurkkimassa haastetta :)...

   Poista
 3. Ihana torppa...voisi jopa muuttaa asumaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin itseasiassa eilen kun torpalla paikkoja puunasin,että voisin aivan hyvin asua täällä, ainakin kesäajan. Talvella olisi omat haasteensa, ei tule kuin kylmä vesi ja ulkohuussi on pihan peräällä :).

   Poista