lauantai 1. helmikuuta 2014

Pientä puuhastelua pitkin päivää

Peruslauantai. Ulkoilua ja ruoanlaittoa. Ja NAM, Runebergin torttujen leivontaa! Ne on niin hyviä, voisin syödä niitä vaikka kuinka monta tahansa :) (ja söinkin, heh!). Ulkonäöllisesti eivät  ole sieltä parhaimmasta päästä mutta oman väen kesken ulkonäkö on sivuseikka...


Tänne päin suomea satoi eilen lunta, kiva juttu. Taisi tosin sataa muuallekin päin? Ihan hiihtokeleiksi asti ei kuitenkaan sadellut, harmittaa, kun odotan, että pääsisin tuohon lähipelloille tekemään latua. No, toivoa sopii että hiihtolomalla sitten vedän sivakat jalkaan ja suksin menemään :).

Viime viikonloppuna käytiin mökillä, joka on saaressa. Myönnän, että vähän jänskätti tuo jäätilanne tuolla järvellä (tai paremminkin  kävely siellä jäällä) mutta onhan sitä jo liki 30 senttiä, kuulemma. Tänä talvena on varoiteltu heikoista jäistä, ainakin täällä päin, eikä ihme, koska talvi on ollut niin leuto. En ole koskaan tuntenut oloani kotoisaksi jäillä, olkoonkin sitten kuinka paksua tahansa. Silti, pelosta huolimatta, joka talvi on tehtävä retki saareen kera eväiden :). Ja koira tykkää kun saa juosta pitkin jäätä ja saarien rantoja.Koirasta puheenollen. Oli pakko vaihtaa makuuhuoneeseen matto. Lemmikkiperheen arkea nääs. Koira sotkee tasaiseen tahtiin mattoja joten yhtä tasaiseen tahtiin niitä sitten vaihdellaan puhtaisiin. Vaikka kuinka puunaa ja putsaa koiraa ulkoilujen jälkeen niin ei sitä niin puhtaaksi saakaan, ettei se matoissa ja lattioissa näy. No, nyt on sitten seuraava matto valmis sotkettavaksi. Onkin muuten ainoa "ei räsymatto" tässä huushollissa. Voi sitä koiran onnea, kun se iltaisin menee siihen maate, lämpimälle karvalankamatolle :). Sitä ennen koira kuikuilee olohuoneen ja makuuhuoneen välisellä "rajalla" ja tsiikaa televisiota.Makuuhuoneen ovelta kun on suora näköyhteys telkkariin.
Meillä  on nuo lautalattiat jotka vetävät näin talvella enemmän kuin paljon (kirjaimellisesti sukat pyörii jalassa) niin johan se on koirankin kylmä pelkällä lattialla. Koiralla on myös oma peti mutta karvalangat vie voiton :).
Niin ja kuvassa myös makuuhuoneen kulmassa oleva "työpiste" jossa näitä juttujani kirjoittelen...


Mukavaa viikonlopun jatkoa jokaiselle, tämä flikka taitaa vetää vielä korkkarit jalkaan ja lähteä pyörähtämään kylille kera ystävän :)!!
Anu

1 kommentti: