sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Marimekon Unikot naftaliinista esiin

Niin sitä vaan mieli muuttuu. Muutama vuosi sitten vannoin, että Marimekkokiintiöni on täysi, kun olin pitänyt edellisessä kodissamme Unikko-verhoja (ja muitakin Marimekko-verhoja) ikkunoissa mielestäni liian kauan. Tänne nykyiseen paikkaan muutettuamme olin valmis viemään verhot kirppikselle myyntiin mutta onneksi en vienyt! Sillä nyt nuo ennen inhoamani verhot ovat keittiön ikkunoissa :). Olen pitkään katsellut kaupoissa uusia verhoja, jotain piristäviä ja sitten mieleeni tuli jo valmiina olevat Unikot kotona jossain kaapin perukoilla. Ja siinähän ovat ja piristävät kyllä köökin ilmettä aikalailla :). Vähän vielä punaista purkkia esiin niin näillä mennään, ei nyt viimeisen trendin mukaista mutta olenkos ennenkään sellaisesta välittänyt!!




Loma tekee loppuaan. Mukava viikko ollut, olen sen tietoisesti käyttänyt rauhalliseen olemiseen. Loman alussa sain kuulla uutisia, jotka taas asettivat elämänarvot järjestykseen, onneksi kuitenkin kyseisessä asiassa selvittiin "pelkällä" säikähdyksellä! Ihmiselämä voi olla kiinni niin pienestä hetkestä, huomenna kaikki voi olla toisin.
Olen menneen viikon aikana kulkenut joka päivä pitkiä lenkkejä koiran kanssa metsissä ja pohtinut niitä "oikeasti tärkeitä asioita". Elämä ei useimmiten mene kuten sen itse ajattelee ja sitä purnaa vastaan niitä kaikkia ikäviä asioita joita tielle eteen tulee. Mutta näin jälkeenpäin sitä kuitenkin huomaa niistä selviytyneensä ja tosi asia on, että mitään en loppujen lopuksi lähtisi muuttamaan, olen niistä niin paljon saanut ja olen siksi se mikä olen! Suurin merkitys on viime kädessä sillä, miten ihminen itse asioihin suhtautuu ja kääntääkö ne edukseen vai itseään vastaan.
Hyvää alkavaa viikkoa jokaiselle!

Anu

lauantai 22. helmikuuta 2014

Mennään navettaan!

Meillähän on tuossa pihassa tuo iso navetta/ulkorakennus. Se oli yksi asia, joka vaikutti päätökseemme ostaa tämä paikka silloin, kun päätös ostamisesta tehtiin. Tai mieshän kyseisestä rakennuksesta innostui, isot tilat säilyttää työkaluja ja puita ja muita tavaroita.
Ja puitahan meillä kyllä piisaa ja pakkokin, koska lämmitys tapahtuu pääasiassa puilla. Talossamme on kuusi tulipesää joten tyhmäähän se oli olla hyödyntämättä niitä.


Joskus "ennenvanhaan" talossa on ollut lehmiä, sikoja ja hevonen. Niinpä nille löytyy tilat mutta nykyään lehmien tilalla on mitäpä muuta kuin puita! Yritän kyllä aina välillä puhua tuolle ukkokullalle miten hyvät tilat olisi vaikkapa hevoselle, mutta jostain kumman syystä en saa vastakaikua :)... Kanoja olemme miettineet ihan tosissamme, hevosen karsinaan niille saisi oivat tilat.




Ihan nolottaa laittaa tällaisia kuvia tänne, voi taivas mikä tavara(romu)paljous! Mies aina sanoo, että tavarat ovat hallitussa kaaoksessa, mutta eipä se siltä näytä (kaaokselta kylläkin)! Haaveissani olis järjestää joskus, jonain kesänä, kunnon "suulibileet" (sisustaa siis koivunoksilla, puulaatikoilla, juuttisäkeillä, luonnonkukilla...) mutta saas nähdä, vaatii kyllä sellaisen suursiivouksen ennen kuin voi ajatellakaan minkään sortin pippaloita pidettäväksi!


Navetan päällä on avointa tilaa, jossa on säilytetty heinää ja josta sitä on pudoteltu eläimille navetan katossa olevasta luukusta. Jossain sisustusohjelmassa tehtiin navetan ylisestä aivan ihana tila, jossa oli pöytiä ja penkkejä ja vaikka mitä, lisää siis haaveita jonon jatkoksi :).


Lupsakkaa lauantaita jokaiselle :)!

Anu

tiistai 18. helmikuuta 2014

Vanhaa vanhaa ja vessapaperia (tai niiden säilytystä pikemminkin)...

Kodissani on kaksi "oikein kunnon vanhaa" huonekalua. Ne ovat olohuoneen pöytä ja myös olohuoneesta paikkansa löytänyt renginkaappi.




Pöytä on löytö ulkorakennuksesta tänne muutettuamme. Sen ikää en tiedä. Pöydässä oli korkeat jalat ja mietin kerran jos toisenkin jalkojen katkaisua, mutta se tuntui käytäntöön paremmin sopivammalta se lyhytjalkainen malli, niin jalat saivat lähteä.
Pöydässä on jos jonkinmoista jälkeä,naarmua ja maalitahrojakin mutta ne saavat olla, se on sitä aitoa elettyä elämää joka siinä näkyy :).

Renginkaappi on vanhempieni mökiltä. Se on 1800-luvulta. Äitini mielestä se oli kamala vanha romu ja ties minne se olisi joutunut jollen minä pelastavana enkelinä olisi saapunut paikalle :)! Ja nyt se siis komeilee olohuoneessaamme paraatipaikalla ja on vähän niin kuin parina tuolle pöydälle. Kaapin arvoa nostaa se, että se on isäni isän vanhempien perua, kulkenut siis suvussa jo vuoden jos toisenkin. Taidanpa siis ehdottaa tuolle meidän esikoiselle,että saa kaapin mukaansa kun muuttaa omaan kotiin,ennakkoperintönä nääs, heh heh :D, voin vaan kuvitella mitä hän siitä tuumaisi...

Ja sitten sinne, jossa kuninkaallisetkin käyvät, eli vessaan. En muista olenko jo jossain aiemmassa postauksessa kertonut/näyttänyt missä säilytän wc-papereitani. No, nyt näytän ;) elikkäs ne löytyy tuollaisesta "pöntöstä"...


Kyseessä on pyykkikori, jonka päälle vedin vanhan juuttisäkin ja se oli siinä. Nyt on paperille säilytyspaikka josta voi sitten vaikka pytyllä istuessaan ottaa paperia niin paljon kun tahtoo :D !!

Näillä tänään, pakko vielä laitta kuva jonka otin tänään, ihan kuin olisi ilmassa aavistus keväästä ja kuvakin sen kertoo.
Anu


Hah hah haastetta :)

Piiitkästä aikaa bloggerissa. Ei vain yksinkertaisesti ole ollut joko aikaa/inspiraatiota/tai ei vain ole muuten huvittanut.Vaikka tämä kivaa onkin niin AINA.EI.VAAN.JAKSA. Mutta nyt on LOMA ja aikaa tännekin :). Ja aloitankin sitten heti haasteella jonka sain tuolta romuaarteeni.blogspot.fi/ Jaanalta. Näyttää melkoiselta haasteelta mutta periksi en anna joten tässä se tulee, KIITOS tosiaan Jaanalle kun valitsi minut!

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Haastetun tulee valita 11 blogia joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut
6. Ei takaisin haastamista

11 asiaa minusta

1. Olen huumorintajuinen ja sen avulla avulla olen selvinnyt elämässäni vaikeistakin asioista.
2. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän arvostan "ei materialistisia" asioita.
3.Tännä vuonna tulee täydet 40 vee täyteen, huh huh!!
4. Perheeni menee aina ja ikuisesti kaiken edelle.
5. Haaveeni olisi saada oma hevonen tuonne talliin. Toisaalta olen niin mukavuudenhaluinen,että vaikka haaveella olisi mahdollisuus toteutuakin, en tiedä, toteuttaisinko sen (monimutkaista...).
6. En vielä tiedä mitä tekisin aikuisena työkseni.:)
7. Olen siivousfriikki, joku voisi sanoa neurootikko.
8. En ole koskaan ollut lentokoneessa.
9. Ajattelen asioita vähän liikaa, joskus asioiden voisi vaan antaa olla.
10. Rakastan lukea pohjoismaisia dekkareita.
11. Olen "hätähousu" vähän joka asiassa.

Ja sitten Jaanan  antamiin kysymyksiin...

1. Tuumasta toimeen vai hitaasti harkiten?
- Tuumasta toimeen, AINA!
2. Kommentoitko postauksia, käytkö myöhemmin katsomassa mitä bloggaaja on vastannut kommenttiisi / onko kommenttiisi vastattu?
- Kyllä, katson ne myöhemmin, en ehkä ihan heti mutta yleensä aika pian.
3. Lempivuodenaikasi?
- Kevät.
4. Kierrätätkö ja mitä ja miten?
- Koko huushollini on yhtä kierrätystä :)...Mutta joo, yritän kierrättää jonkin verran jätteitä, koko ajan ehkä enemmän, hyvä niin.
5. Vähemmän vai enemmän?
- Vähemmän
6. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
- Tämä talo ja ihastus muiden blogeihin
7. Valitsetko mieluummin uuden vai käytetyn?
- Tää on paha, teen sekä että. Riippuu niin siitä mitä tarkoitetaan, mutta jos mietin yleisesti niin valitsen käytetyn.
8. Toteutunut tai vielä toteutumaton sisustushaaveesi
- Iso vanha puusohva olisi ihana!
9. Miten rentoudut?
- Luonnossa, se on rentoutumispaikka nro 1.
10. Mikä on suosikkihuonekalusi?
- No kyllä se on tuo köökinpöytä kun se on omin pikkukätösin tehty :).
11. Ensimmäinen lemmikkisi?
- Marsu Mimmi, vieläkin tulee vedet silmiin sitä muistellessa.

Ja kysymykseni haastamilleni bloggaajille...

1. Mikä tekee kodista kodin?
2. Maaseutu vai kaupunki?
3. Mitä katsot televisiosta?
4. Luonteenpiirre, jota arvostat ihmisissä?
5. Lempivärisi?
6. Tunnetko henkilökohtaisesti muita bloggaajia?
7. Itsetehty vai ostettu?
8. Mikä on hallitsevin luonteenpiirteesi?
9. Juhannus vai joulu?
10. Omistatko kesämökkiä?
11. Elätkö unelmaasi?

Ja mukaan haastetaan, ja joo, ei ole 11 blogia mutta sitäkin mielenkiintoisempia nämä :)...

tarttuisinkohetkeen.blogspot.fi/
vanhansillanmaisemissa.blogspot.fi
virtaus.blogspot.fi/
meidanmaalla.blogspot.fi/
vihervaarantalo.blogspot.fi/

Näin on haaste otettu vastaan ja heitetty seuraaville. Käynpä vielä kyseisissä blogeissä kertomassa siitä bloggaajilleen....

Anu





lauantai 1. helmikuuta 2014

Pientä puuhastelua pitkin päivää

Peruslauantai. Ulkoilua ja ruoanlaittoa. Ja NAM, Runebergin torttujen leivontaa! Ne on niin hyviä, voisin syödä niitä vaikka kuinka monta tahansa :) (ja söinkin, heh!). Ulkonäöllisesti eivät  ole sieltä parhaimmasta päästä mutta oman väen kesken ulkonäkö on sivuseikka...


Tänne päin suomea satoi eilen lunta, kiva juttu. Taisi tosin sataa muuallekin päin? Ihan hiihtokeleiksi asti ei kuitenkaan sadellut, harmittaa, kun odotan, että pääsisin tuohon lähipelloille tekemään latua. No, toivoa sopii että hiihtolomalla sitten vedän sivakat jalkaan ja suksin menemään :).

Viime viikonloppuna käytiin mökillä, joka on saaressa. Myönnän, että vähän jänskätti tuo jäätilanne tuolla järvellä (tai paremminkin  kävely siellä jäällä) mutta onhan sitä jo liki 30 senttiä, kuulemma. Tänä talvena on varoiteltu heikoista jäistä, ainakin täällä päin, eikä ihme, koska talvi on ollut niin leuto. En ole koskaan tuntenut oloani kotoisaksi jäillä, olkoonkin sitten kuinka paksua tahansa. Silti, pelosta huolimatta, joka talvi on tehtävä retki saareen kera eväiden :). Ja koira tykkää kun saa juosta pitkin jäätä ja saarien rantoja.



Koirasta puheenollen. Oli pakko vaihtaa makuuhuoneeseen matto. Lemmikkiperheen arkea nääs. Koira sotkee tasaiseen tahtiin mattoja joten yhtä tasaiseen tahtiin niitä sitten vaihdellaan puhtaisiin. Vaikka kuinka puunaa ja putsaa koiraa ulkoilujen jälkeen niin ei sitä niin puhtaaksi saakaan, ettei se matoissa ja lattioissa näy. No, nyt on sitten seuraava matto valmis sotkettavaksi. Onkin muuten ainoa "ei räsymatto" tässä huushollissa. Voi sitä koiran onnea, kun se iltaisin menee siihen maate, lämpimälle karvalankamatolle :). Sitä ennen koira kuikuilee olohuoneen ja makuuhuoneen välisellä "rajalla" ja tsiikaa televisiota.Makuuhuoneen ovelta kun on suora näköyhteys telkkariin.
Meillä  on nuo lautalattiat jotka vetävät näin talvella enemmän kuin paljon (kirjaimellisesti sukat pyörii jalassa) niin johan se on koirankin kylmä pelkällä lattialla. Koiralla on myös oma peti mutta karvalangat vie voiton :).
Niin ja kuvassa myös makuuhuoneen kulmassa oleva "työpiste" jossa näitä juttujani kirjoittelen...


Mukavaa viikonlopun jatkoa jokaiselle, tämä flikka taitaa vetää vielä korkkarit jalkaan ja lähteä pyörähtämään kylille kera ystävän :)!!
Anu