lauantai 27. heinäkuuta 2013

Saaressa

Viikonlopun viettoa mökillä, saaressa.
Oleskelua, hyvää ruokaa ja vähän juomaakin. Aurinkoa ja uimista, lehden lukua ja päiväkahvit laiturilla. Illan pehmeää lämpöä ja hämärää, kynttilöitä ja kuunsiltaa. Aamun aikaista aurinkoa ja lintujen heräilyä uuteen päivään. Sielu lepää.






Anu

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Helteistä heinäkuun iltaa

Onneksi lämpö palasi takaisin, olisi ollut kamalaa jos nyt jo olisi alkaneet kylmät kelit, olisi tullut pitkä syksy! Sain siis vaihtaa töihin tennarit puukenkiin :)...


Nyt kun sitten palattiin taas tauon jälkeen ulkoilmaan illoiksi (kylmällä oltiin visusti sisällä) niin tuli katsastettua tuota pihaa. Perunat on menneet maasta parempiin suihin :), kyllä maistuu hyvälle oman maan perunat, sen tietää jokainen itse niitä kasvattanut. Onneksi noita herkkuja on vielä jäljellä!


Tuossa kylminä iltoina töiden jälkeen väkersin ja pakersin jotain pientä, tein muun muassa lyhtyjä lasipurkeita, saan sitten elokuun iltoina polttaa niitä ulkosalla. Löysin myös jostain kätköistä joskus aiemmin kirpparilta ostamani vanhat juomalasit, niihin voi myös laittaa tuikkuja, lasi on kristalloitua niin tuikku välkkyy kivasti.


Ihme kyllä, kesäkukkaset ovat pysyneet ihmeen hyvinä. Yleensä ne ovat menneet jonkin ajan kuluttua ihan kamaliksi, liekö syy ollut laiskan hoitajan...Nyt olen yrittänyt hoitaa niin vähän paremmin :).


Myös se pihan ainoa istuttetu kukkanen, tai mikä nyt sitten lie, alkaa kukkimaan. Kasvi on se pitkävartinen johon tulee keltaiset kukat?! Viisaampi tietää nimen, minä en vaikka varmaan kyse ei ole mistään kovin harvinaisesta lajista :)...


Loppuun vielä kuva pienestä ikkunanpokasta joka osui käteeni tuolla ulkorivissä. Muistin, että meillä on pojan jotain maalia jolla hän on moottoripyöräänsä maalaillut ja niinpä näistä syntyi pieni taulu makuuhuoneen seinälle. Nää on näitä köyhän väkerryksiä, tarrat on niin jäätävissä hinnoissa että ei mulla ole varaa niitä osteskella joten tyydyn jälleen kätteni tuotoksiin, heh...Onneksi näissä blogeissa on ihmisiä jotka arvostavat itsetehtyä!! Ja jotka tekevät itse vaikka mitä hienouksia joiden perään kuolaan aina niitä lukiessani ja katsoessani...


Jaahas. Ei se auta muu kuin mennä vääntämään evästä huomiseen työpäivään.
Toivottavasti viikonloppunakin on näin mahtavaa keliä niin pääsee ehkä mökkeilemään. Sitä odotellessa...
Anu

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Leppoisaa lauantaita

Ihan ensimmäiseksi, Tervetuloa uusi lukija, kiva kun olet liiittynyt seuraan :)!

Tänään hääräilty monenlaista. Aamulla käväistiin paikallisella Rompetorilla, josta käteen jäi 8 eurolla se juttu jonka nimeä en tiedä? No se on se, mihin on kehrätty rukilla lankaa...Nyt on mulla sitten kauan himoitsemani kukkapöytä.


Maalasin, tai totuuden nimissä, mies maalasi yhden tuolin lisää. Mä tein kyllä pohjatyön eli hioin tuolin. Se on sellaista kun on ammattilainen talossa tuon rakentamisen ja maalauksen ym. sellaisen suhteen niin ei tahdo tuo jälki minun tekemänä tyydyttää :O. Minkäs minä sille voin, että valmista on tultava nopeaan, joka sudin vetoa ehdi tarkkailla ;). Jokatapauksessa nyt on kaksi tuolia valmiina, kaksi olisi vielä odottamassa puusohvan lisäksi.


Täällä on ollut tänään kylmä ilma (ilmeisesti vähän joka puolella suomea) mutta siitä huolimatta grillattiin ulkosalla kasviksia. Ne on niin herkkua lihan kanssa, dipattuna tsazikiin ja chilillä maustettuna, nams :P!



Ostin myös uuden maalla lehden ja en tiedä...Kallis lehti ja sitten kuitenkin niin vähän kiinnostavia juttuja, minun mielestäni. Ihania kotejahan lehden sivuilta löytyi mutta kaipaisin niin paljon enemmän kuvia sisutuksesta.  Mielestäni  blogeista  löytyy tätä nykyä paljon enemmän annettavaa kuin lehdistä.


Ystävä perheineen piipahti myös pikaisesti ja mistäs muusta puhuttiin kuin sisustuksesta :). Ihanaa kun ystäviä jonka kanssa voi jakaa tätä "sisustuksen ilosanomaa", hih...

Saunaa nyt tietenkin on lämmitetty, mikä se olisi lauantai ilman saunaa ja ulkoilu koiruuden kanssa.


 "Kauhun sekaisin tuntein" katselen myös noita meidän liki 20 marjapensasta, kohta se alkaa, nimittäin marjanpoiminta ja mehun keittäminen! Siinä pöhiseekin sitten mehukeitin useamman päivän! Viime kesänä taisi mehua päätyä pakkaseen noin 50-60 litraa!!


Välissä, siis noiden varsinaisten hommien välissä, olen tehnyt vähän sitä sun tätä. Vaihdellut tavaroiden paikkoja, kerännyt lasipurkkiin kiviä ja tietenkin haaveillut kaikkea sistukseen liittyvää...


Siinäpä ne tärkeimmät tältä lauantailta, nyt kissa kainaloon ja sohvan pohjalle, mukavaa viikonloppua kaikille jotka täällä jaksaa käydä kurkkimassa!

Ystävyydellä,
Anu

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Se on sitä nyt

...nimittäin arkea! Aamulla ylös, töihin, kotiin ja kotihommat ruoanlaittoineen ja koiran ulkoilutuksineen ja  nukkumaan ja sitä rataa. Niin kuin useimmissa perheissä. Sitä PARASTA tasaista arkea.



Töihin paluu sujui kivuttomasti, mikäs sinne mennessä, kun on loistava työyhteisö. Työyhteisö sisältää vanhempien työntekijöiden elämänviisautta ja nuorempien työntekijöiden elämänintoa, mihinköhän minä muuten siinä välissä sijoitun :)?! Mielestäni hyvä työyhteisö on tärkein asia työssä viihtymiseen.

Ja siten se keittiönpöytä :D! Se on nyt kannettu pirttiin ja on se hieno, anteeksi vaan, että omakehu haisee, hih...Vielä hienommaksi se muuttuu jahka saadaan loputkin sen ympärillä olevat tuolit ja puusohva maalattua, nyt ei vaan oikein ole ollut inspistä niiden maalaukseen mutta ehtiihän tuota myöhemminkin...Tulee vallan erinäköinen koko köökistä kun väri muuttu valkoiseksi. Laitan sitten parempaa kuvaa kun koko ryhmä on valmis.


Tähän loppuun vielä kuvaa höyryveturi Ukko-Pekasta joka puksutteli äsken ohitsemme. Kuvat nyt eivät ole parhaimmasta päästä kun tuli pikkasen kiire sitä kuvaamaan ;). 
Juna on osa tämän vuoden Suomi Areena-tapahtumaa. Saamme ihailla sitä vielä sunnuntainakin, jolloin se ajaa takaisin Haapamäelle. Ihanan nostalginen!


Tällaisia tänään,
Anu

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Summa summaarum

Yhteenvetoa tästä lomasta ja kesästä:

Tämä loma ja kesä on ollut erilainen lasten puolesta, he kasvavat ja me vanhenemme, keski-ikäisyys on alkanut. Tässä iässä ihanaa on se, että " Kun on tarpeeksi vanha, uskaltaa olla nuori", Tämä lause luki mieheni veljen syntymäpäiväkutsussa ja se kolahti heti. Ainahan sitä varmasti tuntee olevansa parhaassa iässä mutta juuri tässä iässä parasta on se,että voit ja uskallat olla se kuka olet, viis siitä mitä muut ajattelevat! Elämänkokemusta on myös sen verran, että tietää "elämän opettaneen" ja se antaa elämään ymmärrystä ja suvaitsevaisuutta.


Loman aikana on juhlittu pienimuotoisesti  yllätysnaimisiinmenoa, kyseessä mieheni sisko ja hänen miehensä, tärkeät ihmiset niin miehelleni kuin minulle <3! En omista itse kuin yhden veljen ja niinpä mieheni siskosta on tullut minulle kuin sisar.
Ja tietenkin juhlittiin miehen veljen ja hänen vaimonsa 100-vuotiset, lämpimät muistot jäivät niistä juhlista. He ovat myös tärkeitä ihmisiä!

Kesään on mahtunut myös surua rakkaiden ihmisten puolesta, elämä on joskus epäreilua ja toisille annetaan enemmän kuin tarpeeksi. Itse yritän autaa parhaani mukaan mutta myös omat voimat ovat rajalliset ja itseään kohtaan pitää olla armollinen. Paremman toivossa on hyvä elää!

Olen menneen loman aikana tavannut kavereitani ja ystäviäni liian vähän mutta toisaalta olen käynyt henkeviä puhelinkeskusteluja heidän joidenkin kanssaan ja ainakin yhden kanssa (Kiitos R <3) olen mielestäni lähentynyt entisestään.


Tämä kesä on antanut toivoa omassa perheessä olevan pitkäaikaisen sairauden etenemisestä parempaan suuntaan, hiljaa edetään, hätiköimättä. Jokaisesta hyvästä päivästä olen onnellinen ja se auttaa kestämään myös takapakit paremmin.

Ennen kaikkea tämä loma on antanut mahdollisuuden, ehkä ensimmäistä kertaa sinä aikana kun olemme täällä asuneet, nauttia luonnosta täysillä. Tämä on ensimmäinen pitkä kunnon kesäloma useaan vuoteen, muutoin kesät ovat menneet osittain töissä ja tosiaan viime kesä sairaslomalla keppien varassa.
Nyt olen sitten noidenkin vuosien edestä nauttinut maalaistuoksuista ja maisemista :)! Ja koska luontohan on voimauttava elementti niin näillä voimavaroilla on hyvä astella tulevaan syksyyn...


Kaiken kaikkiaan siis antoisa loma kaikinpuolin ja mikä parasta, pieni pätkä on vielä elokuussa edessä, joten pienet sille ;)...


Anu

torstai 11. heinäkuuta 2013

Kuvakikkailua pikaisesti

Latasin tänään puhelimeeni, jolla siis otan nykyään kaikki kuvani, kuvankäsittelyohjelman ja olen sitten tietenkin kikkaillut sillä joka välissä :).
Tässä otoksia tältä päivältä...

.





Että näköjään leikkiä voi aikuisenakin :D! Ei mulla muuta, nyt saunanlauteille ja ilman kameraa...

Anu